lördag 5 september 2009

Apropå spindlar

Idag när det inte blev nånting av mitt beskärande av äppelträd på landet, så åkte jag hem för att gå ner i källaren och städa ur vårt källarförråd. Jag kom ner för trappan och skulle öppna dörren. Tyckte mig se TVÅ äckliga spindlar. Ja ja de var små de kunde jag kliva över plus att de såg döda ut. Jag öppnar dörren, tänder lampan, kliver in och är på väg in i nästa rum.

Där ligger den. Ja just då såg det ut att vara Världens största spindel... Jag vänder mig om och springer upp för trappan och in och smäller igen dörren efter mig, med tårarna brännandes bakom ögonlocken. Usch.

Sambon tittar på mig lite frågande och undrar om jag hade ångrat mig. Tror du? Svarar jag lite kaxigt. jag berättar om monstret nere i källaren. Han följer snällt med. ( Han vågade inte annat eftersom han sov borta natten till idag och ska sova borta inatt igen.)

När vi kommer till den första dörren böjer han sig ner och tar bort spindlarna vid dörren. Det visade sig att den ena spindeln var ett mönster i trappen och det andra var skräp. Inga spindlar alltså. När han tagit bort skräpet vänder han sig om och börjar gå upp för trappan igen. Jag frågar om han inte ska ta bort monstret?. Han trodde att det var det stora monstret som låg där. Nope det ligger där inne precis vid den andra dörren svarar jag nu med lite panik i rösten. (Tänker han gå nu och lämna mig med monstret?)

Han går in. Jag följer modigt efter. Jag stannar i första rummet med armarna över huvudet livrädd för alla monster som jag inte ens ser. Tittar när han går fram till modermonstret. Han tar fram en liten hink som stod där för att mosa det med och Krasch jag hör hur han mosar det. Jag skriker till och paniken börjar riktigt växa inom mig.

Sambon säger att den var redan död innan jag mosade den. Jag svarar att det vet jag väl. Det såg jag redan första gången jag var här nere. Han tittar lite konstigt på mig och ska börja gå hem. Jag tittar tillbaka på honom och följer med hem. Jag sprang faktiskt upp för alla trapporna. Livrädd för att monstret skulle bli återuppväckt och förfölja oss för att hämnas...

Behöver jag säga att jag städade inte källaren idag.
Ska se om det blir imorgon istället.

Inga kommentarer: